Adviseurs Cumela Advies

Heb je vragen over je bedrijfsprestaties of heb je behoefte aan ondersteuning en verbetering? Onze adviseurs kennen de weg naar de oplossing. We stellen ze graag even kort aan je voor!

Lajos Bax

Lajos Bax

Lajos werkt sinds 2006 bij Cumela. Momenteel als scholingsadviseur bij Opleiding & Training en als coach. Hij is daarbij gespecialiseerd in familiebedrijven.  Zijn roots liggen in de bloembollenwereld, hij is opgeleid als docent, communicatiemarketeer en mediator. Daarnaast is Lajos gecertificeerd voor onderzoek naar DISC gedragsstijlen.

Discipline: Bedrijf en Strategie
Specialisatie: Scholing, Coaching en Familiebedrijven

Ad Karelse

Ad Karelse

Ad is vanaf 2012 werkzaam bij Cumela Advies Hij is specialist bedrijfsoverdracht en houdt zich bezig met managementsystemen en GWW-advies, zoals aanbestedingen en plannen van aanpak. Ad heeft een opleiding HEAO economisch / juridisch gevolg in Zwolle, een opleiding NIMA-B (marketing) en cursussen gericht op waardebepaling. Hij is 25 jaar ondernemer geweest in de cumelasector in een bedrijf met 50 vaste medewerkers.

Discipline: Bedrijf en strategie, Financiering en rendement
Specialisatie: Bedrijfsopvolging en -overdracht, financiering, certificering

André de Swart

Andre de Swart

André is sinds 1998 werkzaam bij Cumela Advies. Hij houdt zich bezig met het begeleiden van financiële vraagstukken, subsidies en strategische oriëntaties en cursussen. André heeft hiervoor de Universiteit Wageningen gevolgd voor de studie Plantenteelt en Bedrijfskunde. Hiervoor heeft hij de HAS in Den Bosch afgerond.

Discipline: Belasting en SubsidieFinanciering en rendement
Specialisatie: Fiscale vraagstukken, Subsidiemogelijkheden en financiering

Teun Jansen

Teun Jansen

Teun is sinds 2018 werkzaam bij Cumela Advies. Hij is gespecialiseerd in vorm geven, begeleiden en uitwerken van ruimtelijke en milieukundige vraagstukken bij bedrijven. Teun is hiervoor ruim 4 jaar werkzaam geweest bij een ontwerp- en adviesbureau in het zuiden van Nederland. Teun heeft ruimtelijke ordening en planologie gestudeerd aan de NHTV.

Discipline: Omgeving en Milieu
Specialisatie: Omgevingsrecht, Stikstofdossier

Dieuwer Heins

Dieuwer Heins

Vanaf 2002 is Dieuwer werkzaam bij Cumela. Hij houdt zich bezig met begeleiding bij bedrijfsoverdracht, strategische vorming en financieringsvraagstukken.  Dieuwer heeft Veehouderij gestudeerd aan de Hogeschool in Delft. Daarna heeft hij diverse opleidingen en cursussen gevolgd waaronder een masterclass Financieel Management, Oplossingsgericht werken (NLP-achtergrond) ende  opleiding bedrijfsoverdracht van UBS.

Discipline: Bedrijf en strategie, Financiering en rendement
Specialisatie: Bedrijfsopvolging/overdracht, financiering, certificering

Geralde van de Bunt

Geralde van de Bunt

Geralde heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie Recht & Onderneming. Sinds 2017 is ze als juridisch & GWW-adviseur werkzaam bij Cumela Advies. Haar focus ligt op het contractenrecht en het aanbestedingsrecht, maar ook met vragen over arbeidsrecht, ondernemingsrecht en civiel recht kun je bij Geralde terecht.

Discipline: Recht en Regelingen
Specialisatie: Contractenrecht, Aanbestedingsrecht (GWW)

Chaira Klein

Chaira Klein

Chaira heeft rechten gestudeerd aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Ze is in november 2017 bij Cumela Advies begonnen als stagiaire en op 1 april 2018 is zij in dienst getreden als juridisch adviseur bij Cumela Advies. Inmiddels houdt zij zich bezig met alle juridische vraagstukken omtrent de cao, het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht. 

Discipline: Recht en Regelingen
Specialisatie: Arbeidsrecht, Sociale zekerheidsrecht

Tom Luttikhold

Tom Luttikhold

Sinds 2019 is Tom werkzaam voor Cumela Advies als juridisch adviseur omgevingsrecht. Hij ondersteunt de leden bij diverse vraagstukken met betrekking tot ruimtelijke ordening, bestemmingsplannen en de van toepassing zijnde milieuregels. Zijn werkgebied is met name gericht op oost en noord Nederland. Naast zijn opleiding Milieukunde aan de Saxion Hogeschool te Deventer heeft Tom de specialisatieopleiding Omgevingsrecht aan de Grotius Academie gevolgd.

Discipline: Omgeving en Milieu
Specialisatie: Omgevingsrecht, Grondstromen

Marije Nieuwenhuijsen-Aerts

Marije Nieuwenhuijsen

Marije is sinds 2008 werkzaam bij Cumela Nederland en later bij Cumela Advies. Ze ondersteunt sinds 2017 de cursusadministratie. Marije heeft diverse opleidingen in de zorg gevolgd, gewerkt in de verkoop en later een opleiding als secretaresse afgerond.  

Discipline: Persoonlijke ontwikkeling
Specialisatie: Administratie Opleiding en Trainingen

Richard Wolting

Richard Wolting

Richard werkt sinds 2010 bij Cumela Advies. Hij houdt zich bezig met begeleiden van certificeringstrajecten, geeft VCA-cursussen en is projectleider van Cumela Kompas. Richard heeft gestudeerd aan de Aeres Hogeschool in Dronten en heeft in zijn loopbaan diverse certificaten behaald, waaronder interne auditing conform NEN-ISO 19011, VOL-VCA en DLP (Deskundig Leidinggevende Projecten). 

Discipline: Bedrijf en strategie
Specialisatie: Certificering, VCA opleidingen

Anja Roelofs

Anja Roelofs

Anja werkt sinds 2004 bij Cumela Advies. Zij ondersteunt de juridisch adviseurs met het uitwerken en controleren van juridische stukken en brieven. Naast haar werk voor de juridisch adviseurs is zij een vast baken op kantoor. Alle teamleden kunnen bij haar terecht voor ondersteuning.

Marie-José Lamers

Marie-Jose Lamers

Marie-José is sinds 2004 werkzaam bij Cumela Advies. Ze houdt zich bezig met duurzaam personeelsbeleid en de begeleiding van trajecten om werknemers gezond en betrokken te houden binnen een onderneming. Verder geeft ze advies bij vragen omtrent de cao, sociale zekerheidsrecht en arbeidsrecht waaronder de bemiddeling en begeleiding van ontslagzaken. Marie-José heeft hiervoor in een HR-functie gewerkt en heeft tijdens haar werkperiode de HBO-opleiding Personeel & Arbeid afgerond. Door haar achtergrond (opgegroeid op een melkveebedrijf) was de passie voor de sector al gauw gelegd en heeft ze Agrarische Bedrijfskunde gestudeerd aan de HAS in Den Bosch.

Discipline: Personeel en organisatie
Specialisatie: HR, Arbeidsrecht, Sociale zekerheidsrecht

Johan van Dijk

Johan van Dijk

Johan werkt ruim 25 jaar bij Cumela. Al meer dan 15 jaar is hij als juridisch adviseur omgevingsrecht de verbindende factor tussen bedrijven, bevoegd gezag en omgeving. Hij draagt bij aan een passend planologisch kader en de benodigde vergunningen. Die zijn nodig om het bestaansrecht van cumelabedrijven te borgen en toekomstperspectief te bieden qua activiteiten en bouwmogelijkheden. Johan's werkgebied bestaat uit de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland. 

Discipline: Omgeving en milieu
Specialisatie: Omgevingsrecht, afval

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2023