Case IH optum 340CVX

Case IH Optum 340 komt eraan

Datum: 31 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 1 juni 2023
Door: Gert Vreemann
Case IH breidt de Optum-serie uit met het nieuwe topmodel, de 340 CVXDrive met AFS Connect. In feite is het een 27 pk zwaarder model boven de huidige Optum-modellen. CNH heeft de transmissie hiervoor wel versterkt en verder enkele detailwijzigingen doorgevoerd. Zoals je mag verwachten, zal deze uitbreiding ook voor New Holland (T7-HD-serie) en Steyr (Terrus) gaan gelden.
Case IH optum 340CVX

Een herziene CVXDrive-transmissie met betere prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid, een vijfjarig AFS Connect Advanced-telematicapakket, een driejarig Safeguard Connect-pakket en de ruimer geveerde cabine zijn de steekwoorden waarmee Case IH de nieuwe Optum 340 presenteert. Als argument wordt aangevoerd dat de vraag naar sterkere trekkers in dit vermogenssegment met een relatief laag totaalgewicht toeneemt. In feite is het dezelfde trekker als de bestaande Optum-serie tot 221 kW (300 pk), maar dan een model zwaarder met volgens Case IH nagenoeg hetzelfde gewicht van rond de 11,5 ton en dezelfde specificatie voor aftakas, hefinrichting, hydrauliek en transmissie.

cabine Case IH Optum 340

Daarbij wel de opmerking dat de aandrijflijn is aangepast op het hogere vermogen. Case IH geeft aan dat dit geldt voor de hydrauliekuitrusting en voor de mechanische componenten in de hele aandrijflijn, inclusief achterdifferentieel en achterste aftakasaandrijving plus aanpassingen van de software. Bovendien is er een nieuw extern afblaasfilter voor de motor aangebracht om de onderhoudstijd te verlagen. Ten slotte kan de standaard Isobus-klasse 3 worden geüpgraded naar Tractor Implement Management (TIM).

De Optum 340 CVXDrive wordt deze zomer en herfst op verschillende beurzen in Europa getoond. De primeur is voor PotatoEurope in het Belgische Kain op 6 en 7 september.