geld

Friesland continueert ontwikkelsubsidie

Datum: 15 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023
Door: Toon van der Stok
Als enige provincie gaat Friesland ook dit jaar ondernemers ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun bedrijf. Daarvoor is per bedrijf een maximaal bedrag van 5000 euro beschikbaar voor innovatie, bedrijfsontwikkeling of strategisch personeelsbeleid.

Met de MKB voucherregeling kunnen ondernemers in de provincie Friesland financiële ondersteuning krijgen bij de ontwikkeling van hun bedrijf. De regeling is bedoeld voor wat ze in Friesland actuele ondernemersthema’s noemen, zoals het vergroten van de circulaire economie, digitalisering of inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt.

De subsidie kan aangevraagd voorden voor bijvoorbeeld het inhuren van externe expertise voor het opstellen van een financieringsplan, optimalisatieplan of een bedrijfsplan. Daarnaast zou je innovatieadvies kunnen aanvragen of bijvoorbeeld  een plan laten maken voor strategisch personeelsbeleid. Ook zijn er mogelijkheden om een plan te laten maken om energie te kunnen besparen.

Subsidiebedrag

De maximale subsidie bedraagt vijftig procent van de subsidiabele kosten. Voor het inhuren van expertise voor het opstellen van plannen is maximaal 2500 euro beschikbaar. Voor strategische ondernemersontwikkeling is maximaal 5000 euro beschikbaar. De minimale subsidie bedraagt 500 euro.

Aanvragen

De Voucherregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Op de website van het SNN(externe link) vind je verdere informatie over de regeling en het aanvragen van de subsidie. Meer informatie over de regeling is te vinden op MKB Voucherregeling | Fryslan

Rest Nederland

In veel provincies zijn in 2022 vergelijkbare subsidieregelingen geweest, maar deze komen niet meer terug. Friesland is de enige provincie die voor deze regeling ook dit jaar geld ter beschikking stelt.