elektrische Volvo

Heijnen wil alle SEB aanvragen honoreren

Datum: 7 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 8 juni 2023
Door: Nico Willemsen
Staatssecretaris Vivianne Heijnen heeft Cumela toegezegd er naar te streven alle geldige SEB aanvragen te honoreren. “Ondernemers laten zien dat ze willen, dat moeten we belonen.” Ze houdt echter nog een slag om de arm omdat het ministerie zich ook moeten houden aan allerlei begrotingsregels. Maar we zijn er mee bezig benadrukt de woordvoerder.

Maandag 5 juni ontvingen de aanvragers van subsidie voor Schoon en Emissieloos Bouwen bericht van RVO. Met de beschikbare € 36 miljoen konden 511 van de 894 geldige aanvragen worden ingeloot.  In totaal vroegen aanvragers voor 907 stuks materieel subsidie aan. Dertien aanvragen deden niet mee aan de loting omdat de aanvraag niet compleet was. Ondernemers die zijn ingeloot moeten nog wel wachten op een inhoudelijk beoordeling. Hiervoor geldt een wettelijke termijn van 13 weken. Van RVO vernam Cumela dat zij verwachten hier minimaal 6 tot 8 weken voor nodig te hebben. Het is dus nog even wachten tot het officiële bericht dat een ingelote aanvraag ook daadwerkelijk inhoudelijk is goedgekeurd en daadwerkelijk voor subsidiering in aanmerking komt.

Aanvraag intrekken

In de wandelgangen vernemen we dat er ondernemers zijn die meer aanvragen hebben gedaan dan in de praktijk nodig om hun kansen te vergroten. Begrijpelijk, maar daaraan kleven twee belangrijke bezwaren. Allereerst gaat dit ten koste van collega’s die ook een aanvraag hebben gedaan, maar zijn uitgeloot. Ten tweede, en veel belangrijker, als je de toegekende subsidie ontvangt en pas heel laat weer terug stort, bestaat de kans dat deze middelen terug in de Staatskas verdwijnen. Dan heeft niemand er wat aan. Cumela doet daarom een hartstochtelijk beroep op de collegialiteit van een ieder die nu al weet dat hij/zij geen gebruik maakt van toegekende subsidie. Trek deze aanvraag in zodat je een collega blij kunt maken.