Rie Stigas

Hele maand juni kans op gratis RI&E met bedrijfsbezoek

Datum: 7 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 23 januari 2024
Van 12 tot en met 16 juni is de 9e editie van de landelijke Week van de RI&E. Ondernemers die in de maand juni bij Stigas een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) met bedrijfsbezoek aanvragen, maken kans deze gratis te krijgen. Daarnaast geeft Stigas volop tips en is er een speciale voorlichting ‘Vliegend van start met je RI&E’. Alles onder het motto: alle agrarische en groene bedrijven een RIE.

72% van de bedrijven met personeel in de agrarische en groene sector heeft een RI&E, met het bijbehorende plan van aanpak. Dat is goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Het zijn met name de grotere bedrijven. Maar ook voor kleinere bedrijven is een RI&E een aanrader, en in veel gevallen zelfs verplicht. Daarom promoot Stigas in deze week de RI&E voor álle agrarische bedrijven.

Winst

“Een RI&E met een compleet plan van aanpak levert alle bedrijven veel winst op, op het gebied van  veiligheid en gezondheid”, aldus Peter Tamsma, manager preventieadvies bij Stigas. “In de praktijk zien we echter dat kleinere bedrijven niet altijd weten dat zij ook een RI&E nodig hebben. Laat staan hoe zij hieraan moeten beginnen. Daarom besteden we daar in de Week van de RI&E speciale aandacht aan.”

Tips, online voorlichting, kans op gratis RI&E

“Dat doen we met praktische tips in nieuwsbrieven en op sociale media” vervolgt Tamsma. “En in een speciale online voorlichting op dinsdag 20 juni. Daarnaast maken ondernemers die in de maand juni een RI&E met bedrijfsbezoek aanvragen kans om deze gratis te krijgen. Bij iedere 50e aanmelding verloten we een RI&E met bedrijfsbezoek!”

Aanmelding voor de online voorlichting gestart

De online voorlichting ‘Vliegend van start met je RI&E’ is voor iedereen die wil starten met de RI&E, maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan. Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers hoe je start met je RI&E, wat een plan van aanpak is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega’s hierbij betrekken. De gratis voorlichting is op dinsdag 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur.

Vliegend van start met je RIE