kramer bij kemp

Kemp Groep importeur van Kramer

Datum: 20 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 20 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Kemp Groep heeft onlangs het merkenpalet uitgebreid met Kramer-wielladers en -verreikers voor de bouwsector. Dat kondigde Kemp aan tijdens de open dagen in december. Nu is deze stap officieel bevestigd. Met name de compacte wielladers van Kramer passen goed in het programma, omdat de Kemp Groep hier nog een hiaat in het aanbod had.
kramer bij kemp

Een drukte van belang was het bij Kemp Groep tijdens op de open dagen op 28 en 29 december in het Gelderse Tiel. Zo’n 4000 klanten en belangstellenden kwamen erop af. Tijdens die open dagen werd de samenwerking tussen fabrikant Kramer en de Kemp Groep aangekondigd. Op het demonstratieterrein toonde de Kramer 5085 hoe wendbaar zo’n vierwielgestuurde lader is en hoeveel grip hij heeft op een flinke helling. In de showroom stond de elektrische 5065e in het middelpunt van de belangstelling.

kramer bij kemp

Aangezien de Kemp Groep uitsluitend A-merken uit de constructiebranche in zijn assortiment heeft, passen de laders van Kramer in het concept van de nieuwe importeur. “Voor ons is het een grote kans en uitdaging om de voordelen van vierwielbesturing en de bijbehorende extra veiligheid ook hier in Nederland nog beter op de kaart te zetten”, vertelde commercieel directeur Arthur Plomp. Bovendien kon de Kemp Groep zijn klanten tot nu toe niets aanbieden uit het relatief grote marktsegment van kleine wielladers. Deze veelzijdige machines zijn naast de grond,- weg- en waterbouw ook uitstekend inzetbaar in sectoren als de recycling en de industrie.

De verkoop van de Kramer-machines is in januari meteen opgestart. De Kemp Groep zal het complete leveringsprogramma voor de bouwsector distribueren. Dit zijn zowel wielladers, telescoopwielladers als verreikers. Ook het verhuurpark wordt binnenkort aangevuld met de eerste machines van Kramer.