evers breton XL voorzetdiepwoeler

Vernieuwde Evers Breton XL-voorzetwoeler

Datum: 8 december 2022
Laatst bijgewerkt: 8 december 2022
Door: Gert Vreemann
Evers Agro introduceert de vernieuwde Breton XL-voorzetwoeler. Die heeft een zeer korte inbouwlengte, eenvoudig te wisselen tanden en een breed inzetbare hydraulische hefinrichting. Daarbij bieden de hefarmen de mogelijkheid om óf een categorie 2-, óf een categorie 3-machine aan te koppelen.
evers breton voorzetdiepwoeler

De Breton XL is standaard uitgerust met een drietons hefinrichting, zodat er zware werktuigen aan kunnen worden gehangen. De aftakasdoorgang is daarvoor ook extra ruim uitgevoerd. Via het omwisselen van de hefarmen kan de machine op categorie 2 of categorie 3 worden gezet. Hierdoor is een breed assortiment machines aan één Breton XL te koppelen.

Alle tanden zijn op één lijn gepositioneerd. Dit geeft een korte inbouwlengte van 60 centimeter. Verder is de vernieuwde Breton XL uit te rusten met de bekende tanden en beitels uit het Evers-assortiment. De tanden zijn bevestigd aan monteerbare pootplaten, waardoor ze eenvoudig kunnen worden gewisseld. De tanden zijn voorzien van een slim gepositioneerd draaipunt, zodat bij het breken van de breekbout de tand niet in de gekoppelde machine terechtkomt. De Breton XL is leverbaar met een werkbreedte van drie meter met vier tanden op 75 centimeter, vijf tanden op 60 centimeter en zes tanden op 50 centimeter. Standaard is de Breton XL voorzien van een breekboutbeveiliging.