electric weeding walk behind zasso

ZOFF Electric Weeding Roller Concept

Datum: 7 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 7 juni 2023
Door: Gert Vreemann
Wimmersson BV zal tijdens de aankomende ReinigingsDemoDagen het ZOFF Electric Weeding Roller Concept presenteren. Deze oplossing is gebaseerd op de bekende elektrische onkruiddoding van Zasso zoals we die al van bredere X-power-oplossingen kennen. Wimmersson gaat dit jaar in Nederland proefdraaien met dit nieuwe concept.
zasso walk behind elektrische onkruidbestrijding

ZOFF GmbH is een joint venture tussen de twee familiebedrijven Zasso GmbH, specialist in elektrisch onkruidbeheer, en Neudorff GmbH, een expert in natuurlijk tuinieren. De oplossing van het Electric Weeding Roller Concept gebruikt elektriciteit om alle plantencellen zodanig te verwarmen dat het onkruid, inclusief de wortels, sterft. De geleiders fungeren als elektroden die een gecontroleerde, gesloten elektrische stroom leveren door de stengel en de wortels van het onkruid.

zasso walk behind elektrische onkruidbestrijding

Voor onkruidbestrijding in de openbare ruimte en op verhardingen heeft deze walk behind-oplossing als voordeel dat die geen schade toebrengt aan verhardingen, geen wegspattend materiaal geeft en er geen chemische middelen worden toegepast.

Michel Wimmers, partner bij Wimmersson BV: “We kijken ernaar uit om deze zomer ervaringen op te doen met geselecteerde relaties tijdens ons Pionier-programma en bereiden ons voor op de commerciële lancering in de Benelux vanaf 2024.”