MAN bouwtruck

TKD: WVT en MAN tonen primeurs

Datum: 26 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2023
Door: Gert Vreemann
MAN Truck & Bus en Wierda Voertuig Techniek (WVT) zijn samen aanwezig op de TKD. MAN toont de MAN TGS met twintigtons steunpoot, de nieuwe MAN TGS Individual Lion S met Black Optic-pakket en de nieuwe MAN TGE Lion Individual S. WVT toont als primeurs de nieuwe TGS 6x6 WS met een GVW van 35,5 ton en de 10x4-6 BL met originele MAN-naloopas. MAN organiseert ook interessante seminars.
MAN bouwtruck

MAN legt de nadruk op het zeer brede aanbod van opbouwopties voor het bouwtransport. Naast de machines worden er verschillende seminars georganiseerd: ‘Veiligheid, ergonomie en nieuwe features modeljaar 2024’, ‘De MAN TGE in de bouw’, ‘MAN-configuraties en hybride aandrijving’ en ‘eMobility en de bouw’. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij de MAN-dealer of via de website van MAN Truck & Bus Nederland.

MAN

MAN knijperauto

Op de MAN-stand staat onder meer de MAN TGS met twintigtons steunpoot voor het gebruik van een zware autokraan, maar ook de nieuwe MAN TGS Individual Lion S met Black Optic-pakket en de nieuwe MAN TGE Lion Individual S. Alle aanwezige MAN-modellen zijn uitgevoerd met MAN OptiView. Andere innovaties zijn onder meer Front Detection, met een noodremfunctie die automatisch ingrijpt wanneer objecten vóór de cabine worden gedetecteerd, en Full Range Adaptive Cruise Control met stop & go-functie, die zorgt voor een veilige afstand ten opzichte van voorliggers. Lane Change Support met dodehoekhulp geeft optische en akoestische waarschuwingen als iemand zich in de dode hoek bevindt, terwijl MAN Attention Guard continu de alertheid van de chauffeur analyseert. Andere technologieën zijn verkeersbordherkenning en een systeem voor de controle van bandenspanning en -temperatuur. Ook wordt MAN EasyControl getoond, een programmeerbaar bedieningspaneel in het bestuurdersportier waarmee je, staand naast de truck, de motor start en stopt, de PTO activeert en werklampen en alarmlichten bedient.

WVT

WVT MAN TGS 6x6 WS

Op de stand zullen diverse MAN-bouwvoertuigen worden getoond die door Wierda Voertuig Techniek zijn aangepast. Te zien zijn de 10x8, de 8x8 WS, de 6x2-4 WT en de 8x4 WSM. Een primeur van WVT is de nieuwste TGS 6x6 WS. Deze 6x6 is vanaf heden te bestellen met een 11,5-tons vooras en een GVW van 34,5 ton, resulterend in 4,5 procent meer netto laadvermogen. Hiermee vult WVT een gat op dat de afgelopen jaren in het landelijke leveringsprogramma is ontstaan.

MAN VVT TGS 10x4-6

De tweede primeur is de 10x4-6 BL met originele MAN-naloopas. Door gebruik te maken van originele MAN-onderdelen wordt de servicegraad verhoogd en gaat ook het netto laadvermogen omhoog. Deze naloopas zal later dit jaar ook beschikbaar komen voor de drieassige voertuigen om zo onder andere een 8x6-4 of 8x4H-4 aan te passen.